Gestabiliseerde Rozen

De hoogwaardige geconserveerde roos van RoseAmor vindt haar oorsprong in de hooggelegen gebieden van Ecuador. Gebieden die optimale omstandigheden bieden voor kwalitatieve rozenteelt. Dankzij onze specifieke behandeling blijven deze geconserveerde rozen, ook wel long life rozen of eternity rozen genoemd, spreekwoordelijk voor eeuwig mooi!

Wat is een gestabiliseerde roos?

Sterke en gezonde rozen zijn een lust voor het oog, maar verwelken uiteindelijk. De rozen kunnen echter volgens een technisch, vernuftig procedé worden behandeld en zodoende worden geconserveerd. Dan spreken we van gestabiliseerde rozen. Deze bloem behoudt feitelijk zijn kleur en vorm. Een gestabiliseerde roos gaat veel langer mee.

Hoe gaat het stabilisatieproces in zijn werk?

Het stabiliseren van rozen vergt een bijzondere behandeling. Wij werken uitsluitend met gestabiliseerde rozen van RoseAmor want deze worden gemaakt met kwaliteit geteelde rozen. Dit unieke ras wordt geteeld op de Emihana farm in Cayambe, Ecuador. De rozen worden met de hand geselecteerd en ondergaan een chemisch proces. De natuurlijke sappen in de roos worden vervangen door een vloeibaar mengsel van glycerine, water- en kleurstoffen. Deze ingreep is niet belastend voor het milieu en de gezondheid.

Verzorging

1. Bewaar op een koele-, droge- en donkere plaats 2. Niet aan direct zonlicht of LED verlichting blootstellen 3. Vermijd contact met water, kan kleurstof vlekken veroorzaken 4. Vermijd het pletten, drukken of vouwen van de bloemblaadjes 5. Gebruik in droge-, koele omgeving 6. Stof verwijderen met een make up kwastje 7. Een gestabiliseerde roos is niet eetbaar