Kerstboom Eindhoven

Vanaf 5 December heeft Bloemenhuis Bouman zoals elk jaar Kerstbomen

Verzorging van uw echte kerstboom Eindhoven

Een echte kerstboom is een natuurproduct. En een natuurproduct heeft verzorging nodig. Gelukkig is het onderhouden van een echte kerstboom niet moeilijk. Met onderstaande tips geniet u de hele decembermaand lang van een groene en geurige boom met weinig naaldverlies:

Net als bloemen
De kerstbomen bij ons in de winkel  worden gezaagd of met kluit verkocht. Ook een boom zonder wortels kan, en moet, water opnemen om mooi te blijven. Net als bij bloemen doet een kerstboom dit het beste als er een stukje van de onderkant afgehaald wordt. Het wordt daarom geadviseerd om 3 centimeter van de onderkant af te zagen alvorens de boom op te zetten en de boom regelmatig water te geven.

Acclimatiseren
De kerstbomen worden vers uitgestoken en komen dus direct uit de winterkou. Daarom wordt geadviseerd om de boom eerst een dag op temperatuur te laten komen. Kies hiervoor een koele plek in uw huis zoals een schuur, garage of berging. Zaag alvorens u de boom laat acclimatiseren een stuk van 3 centimeter van de onderkant en plaats de boom in een volle emmer water. Zo zuigt de boom zich vol water en went deze rustig aan het temperatuurverschil.

Waar staat uw echte kerstboom het best?
Een echte kerstboom heeft het het meest naar zijn zin op een lichte plek waar geen direct zonlicht valt. Plaats uw boom verder minstens 2 meter van een verwarming. Voorkom tevens dat de boom op de tocht staat, dus niet naast een vaak openslaande deur. Zo droogt uw boom niet uit en voorkomt u brandgevaar.

Water & voeding
Een kerstboom zonder kluit moet altijd met de onderkant in het water staan. Zorg er daarom voor dat uw kerstboomstandaard altijd een laag water bevat. Doorgaans betekent dit dat u eens in de twee dagen een kan water in het reservoir dient te gieten. Voeg tijdens het bijvullen telkens één eetlepel kristalsuiker toe. De suikers voeden de boom waardoor deze langer groen blijft.